Nagels

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten

Nagelverzorging
Alvorens de nagels te vijlen of en te knippen, wordt aangeraden om deze eerst 5-10 minuten in olijfolie te dompelen. Daardoor wordt voorkomen dat de nagels bij het vijlen splijten. Alle nagels moeten in de gewenste nagelvorm tot dezelfde lengt worden gevijld. De nagelschaar kunt u het beste alleen maar gebruiken wanneer een nagel gespleten is. Het inkorten kunt u het beste met een bladvijl doen. De natuurlijke variant bestaat uit rond gevijlde nagels. Hier moet de vorm op het nagelbed worden aangepast. Tegen stompe nagels of gele verkleuringen helpen vooral nagellak, nagelserum en polijstvijltjes.

Kleur keuze
De keuze van de passende nagellak kleur is vooral afhankelijk van het gewenste uitzicht Bij een chique avondoutfit passen vooral elegante donkere en roodkleurige nagels. Met knallende kleuren bereikt men een opvallende look, terwijl nude- en rosé tinten een natuurlijke indruk geven. Bovendien lijken donkergekleurde nagels kleiner. Lichte kleuren hebben een tegenovergesteld effect en zijn daarom uitstekend geschikt voor kleine nagels.

Goed lakken
Voor het lakken van de nagel wordt aangeraden om de nagels met nagellak remover te reinigen, om een zo vetvrij mogelijk oppervlak te creëren. Voor het aanbrengen het kwastje zo afschrapen dat er geen druppels of oneffenheden ontstaan. De lak altijd vanaf het nagelbed in de richting van de nagelpunt aanbrengen, in zo weinig mogelijk strepen. Bij bredere nagels wordt aangeraden rechts en links een klein randje open te laten. Hierdoor lijkt de nagel smaller en fijner. Kleine nagels moeten helemaal gelakt worden. Door het gebruik van lichte kleuren lijken ze groter.