ADHD

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is een stoornis waarbij je vaak erg druk en snel afgeleid bent. Dat kan op verschillende manieren voor problemen zorgen.

Oorzaken van ADHD

Er wordt nog veel onderzoek gedaan naar de oorzaken van ADHD. Het lijkt erop dat de oorzaken te maken hebben met verbindingen in de hersenen. Ook erfelijkheid en de omgeving spelen een rol. Het is bekend dat de hersenen van mensen met ADHD iets anders werken dan die van mensen zonder ADHD. Sommige hersendelen vormen zich in de kindertijd bijvoorbeeld langzamer dan bij andere kinderen. Ook wordt informatie tussen verschillende delen van de hersenen iets anders doorgegeven.

Behandeling van ADHD

Over het algemeen kan iemand met ADHD goed functioneren op medicatie. De medicatie zorgt voor meer rust in het hoofd, waardoor er een betere concentratie is. Echter heeft de medicatie vaak als nadeel dat er lang gezocht moet worden naar de juiste dosering, ze kunnen bijwerkingen hebben en wanneer de medicatie is uitgewerkt dan hebben de meeste kinderen daar last van (een 'rebound'). Er zijn ook veel mensen die het starten van de medicatie een behoorlijke drempel vinden. Steeds meer mensen zoeken naar een natuurlijke manier om ADHD te behandelen. Veel mensen gebruiken daarom de mind master bij ADHD. De mind master geeft rust in het hoofd. Er zijn al veel mensen die erg goede resultaten hebben behaald met het gebruik van de Mind Master. Kinderen mogen deze al gebruiken. Ook bij spanning voor kinderen, moeite met slapen ed. kan de mind master helpen.