Etherische oliën

Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond

Thuis in de natuur, onttrokken aan de ziel van de plant: Etherische oliën zijn sterk
geconcentreerde, plantaardige essences, die zich al eeuwenlang bewijzen als ware
stemmingsverbeteraars, dankzij hun natuurzuivere, aromatische en doeltreffende
eigenschappen. Elke druppel olie bevat geconcentreerde kracht uit de ziel van de natuur, die onze ziel positief kan raken. Alleen al door hun intens geurende werking kunnen essentiële oliën onze stemming direct opfleuren en onze zintuigen ontspannen. Welke geuren uit de natuur hebben in het verleden jouw gevoelens, jouw emoties, jouw ziel doen opbloeien?

Herinner je je de frisse geur van een gesneden citrusvrucht, de delicate geur van een
bloeiende roos of je laatste wandeling langs een lavendelveld? Dan heb je de aromatische kwaliteit van essentiële oliën al ervaren. Laat die geurige herinneringen niet vervagen. Kies hoe jij je welzijn positief wilt beïnvloeden, individueel en met behulp van de natuurlijke kracht van essentiële oliën. Ervaar ze dag na dag, waar dan ook, wanneer dan ook en nog intenser met LR SOUL OF NATURE.

Etherische oliën en hun individuele geuren worden in drie categorieën onderverdeeld: Top-, hart- of basisnoten. In welke categorie een individuele olie valt, hangt af van de specifieke geurnoot. De topnoot is vluchtig en licht (b.v. citroen), terwijl de hartnoot zich langzaam en krachtig ontwikkelt (b.v. lavendel). De basisnoot doet er het langst over om zich te ontwikkelen en ruikt meestal aards (b.v. cederhout). Als je de
afzonderlijke oliën mengt – geïnspireerd door de DIY recepten – ontvouwen ze hun aroma samen voor een harmonieuze geurbeleving.

En zo werkt het:
Door het ruiken en inademen van geurmoleculen worden bepaalde hersengebieden geactiveerd. Ze wekken een signaal op dat onmiddellijk via de reukzenuw wordt
doorgegeven aan het limbisch systeem. Daar waar onze gevoelens en emoties kunnen worden opgewekt en onze stemming positief kan worden beïnvloed.