Aloë vera bij psoriasis

Hoe kan Aloë vera ondersteunen bij psoriasis?

Psoriasis is een chronische huidziekte. Ongeveer 250.000 mensen in Nederland hebben last van deze huidaandoening. Normaal gesproken ontstaat nieuwe huid doordat oude huidcellen worden afgestoten en nieuwe huidcellen van onderuit aangroeien. Bij mensen met psoriasis is de aanmaak van nieuwe huidcellen versneld en worden de teveel aangemaakte huidlagen niet afgestoten. Hierdoor ontstaat een ophoping van verschillende huidlagen die bestaan uit onrijpe huidcellen die moeilijk afschilferen.

Het is niet bekend wat de oorzaak is van deze versnelde aanmaak van huidlagen. Vaak begint psoriasis na de pubertijd maar baby’s en ouderen kunnen het ook krijgen. Psoriasis is vaak erfelijk.
De mate waarin er verschijnselen van psoriasis optreden is erg onvoorspelbaar. Plotseling kunnen plekken erg uitbreiden of verergeren. Dit kan worden veroorzaakt door een infectie, gebruik van medicatie of stress. Ook verandering van het weer kan hier een rol in spelen. Ondanks het feit dat een directe aanleiding van deze uitbarsting vaak niet wordt gevonden kan het ook weer tot rust komen, al dan niet door te behandelen.

Vaak hebben mensen al veel verschillende dingen geprobeerd. Zalfjes, lichttherapie enz. Niet altijd met het gewenste resultaat helaas. Ik weet wat het is om elke keer weer last te hebben van de jeuk, de rode huid en de huidschilfers. Al vele jaren had ik last van de psoriasis, met name op mijn hoofd. Ik smeerde wel een crème, maar echt helpen deed het niet. Tot ik in 2018 ben begonnen met de special care box. Ik kwam in aanraking met deze producten door andere gezondheidsproblemen die ik destijds had en kreeg het advies deze box eens te proberen. De box hielp enigszins, maar de plekken bleven. Wel hielp de spray enorm tegen de jeuk, dat was al heel erg fijn.  (Dat was mij ook verteld). Daarom ben ik daarna begonnen met het drinken van de sivera drinking gel. Sindsdien zijn de rode plekken ver weg, heb ik geen last meer van de jeuk en schilfers. Ik ben begonnen met 3 maal daags de sivera te gebruiken, tot ik 3 maal daags 50ml dronk. Ik heb dit na een tijdje weer terug kunnen brengen tot 3 maal daags 30 ml, en tegenwoordig zelfs naar 2 maal daags 30ml. Soms is het nodig om te tijdelijk te verhogen als het even wat erger is, maar deze 'onderhoudsdosis' is voor mij voldoende nu. Let wel; bij het beginnen met de sivera kan de psoriasis tijdelijk erger worden. Dit is heel normaal. (ook bij de eczeem is dit het geval wanneer gestart wordt met de Sivera).

 

Aloe Vera Drinking Gel Intense Sivera
Aloë Vera speciale verzorgingsbox