SantaVerde

Toont alle 12 resultaten

Toont alle 12 resultaten

Santaverde is natuurlijke huidverzorging, huidverbetering zonder water maar met een minimaal percentage aloë vera van 60%.
Alle producten zijn BDIH en NaTrue gecertificeerd, twee van de bekendste en strengste certificaten op het gebied van natuurlijke cosmetica. De producten zijn (uiteraard) niet getest op dieren en hebben daarom het PETA Crueltyfree label. Alle producten van SantaVerde zijn geschikt voor veganisten.

Ook hun aloë vera finca in Zuid-Spanje is biologisch gecertificeerd. De verse planten worden ter plaatse en zorgvuldig met de hand gekweekt, geoogst en verwerkt. Op deze manier garanderen ze de grootst mogelijke zuiverheid en kwaliteit van hun belangrijkste actieve ingrediënt aloë vera, besparen ze energie, beschermen ze het milieu en creëren ze meer banen dan geautomatiseerde bedrijven.

Alle andere plantaardige grondstoffen die ze gebruiken voor hun recepten zijn afkomstig van gecertificeerde biologische teelt of van wildcollectie. Er is alleen een uitzondering als een plantaardige grondstof tijdelijk niet beschikbaar is, wat kan gebeuren bij slechte oogst- en weersomstandigheden.

Over het algemeen wijzen ze genetisch gemanipuleerde grondstoffen af ​​omdat ze onverenigbaar zijn met hun waarden: Genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) vormen een niet te overzien risico voor natuur en mens. Genetische manipulatie vermindert de soortenrijkdom, brengt plattelandsstructuren in gevaar en betekent onomkeerbaar menselijk ingrijpen in natuurlijke cycli.

SantaVerde wijst het gebruik van chemisch-synthetische geur-, kleur- en conserveermiddelen, minerale oliën of parabenen af. Als garantie hiervoor dragen alle cosmeticaproducten van Santaverde het NATRUE-keurmerk voor gecertificeerde natuurlijke cosmetica (www.natrue.org). Het internationaal erkende label definieert een zeer veeleisende kwaliteitsnorm voor ingrediënten en productieprocessen waaraan alle gecertificeerde producten moeten voldoen.

Het concept van hun productrecepten volgt altijd het doel om zoveel mogelijk grondstoffen uit gecontroleerde biologische teelt, wildcollectie en eerlijke handel op te nemen in de ingrediëntenlijst om de onderliggende projecten te ondersteunen met de grondstofinkoop. Zo is de kokosolie, die in veel van de producten zit, Naturland Fair-gecertificeerd (www.naturland.de) en afkomstig uit Sri Lanka.

Biologische landbouw is over het algemeen de meest duurzame vorm van landbouw en kan bogen op tal van andere positieve milieueffecten: hogere bodemvruchtbaarheid, meer biodiversiteit, bodem- en overstromingsbescherming, soortspecifieke veehouderij, vrijwaring van genetische manipulatie en bestrijding van armoede dankzij de mogelijkheid van kleine boeren levensonderhoud.

De verschillende soorten gezichtsverzorging

De basis gezichtsverzorging – De drie Aloe Vera Creams zijn er in drie varianten, light, medium en rich en zijn zowel met als zonder parfum verkrijgbaar. Santaverde gebruikt natuurlijke essentiële oliën als parfum, maar speciaal voor een (zeer) gevoelige huid zijn de crèmes ook verkrijgbaar zonder parfum.
Naast de drie Aloe Vera Creams zijn er speciaal voor de rijpere huid ook crèmes uit de Age Protect en XINGU Age Perfect serie.

De redenen voor de hoge aloë vera-kwaliteit van de Santaverde-producten.

2.

3.

4.

5.

Eigen gecontroleerde biologische teelt.

De biologische teelt geeft de plant zijn natuurlijke groeitijd. Zo kan het alle waardevolle werkzame stoffen jarenlang verrijken. Een snellere groei door synthetische meststoffen wijst Santaverde af, omdat het de plant stimuleert om snel grote hoeveelheden water op te nemen en de verhouding van de werkzame stoffen tot het totaalgewicht snel verslechtert.

Ideale klimaatomstandigheden in Andalusië.

De temperatuurverschillen in Andalusia van zomer tot winter zorgen voor een positieve stressprikkel voor de planten en leiden daarmee tot een sterkere opslag van vitale werkzame stoffen dan het in tropische landen.

Voorzichtige verwerking met de hand, vers ter plaatse

Santaverde schilt de bladgel met de hand uit de schaal en beveiligt zo alle werkzame stoffen van de veldverse plant. Alleen zo kunnen worden afgezien van filterprocessen waarbij waardevolle werkzame stoffen worden beschadigd of volledig verloren gaan.

Gebruik van het aloë vera-bladsap in plaats van concentraat.

Santaverde verwerkt het pure sap van aloë vera en krijgt zo de volledige samenhang van werkzame stoffen. De verwerking van het pure sap in een productformule is veel completer en duurder dan het gebruik van gedroogde en vervolgens met water terugverdund aloë vera-poeder, dat door drogen, bleken en deodoratie gevoelige ingrediënten verloren heeft.